Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!
Tänään päiväni alkoi kauppareissulla ja sen jälkeen juustokakun ja coctailpiirakka -välipalojen teolla.
Tämmöisillä herkuilla siis tänään herkuteltiin:
Coctailpiirakat
Kaupasta ostetut pakastepiirakat, joiden päällä on paprika-sipuli -tuorejuustoa, tomaattia ja raejuustoa.
Metsämarja-juustokakku
Pohja:
(halkaisija 24cm)
200 grammaa eli puolipakettia Digestive-keksejä
75 grammaa voita tai margariinia
Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa keksit hienoksi esimerkiksi yleiskoneella, käsin tai sauvasekoittimen myllyllä. Sekoita pehmeä voi/margariini hienonnettujen keksien sekaan. Levitä keksi-voiseos pohjalle ja tasoita tasaiseksi, yhtenäiseksi pohjaksi. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
1 prk eli 200 grammaa Viola maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Valion Kuningatar maustettua rahkaa (jos teet pienemmällä pohjalla, käytä vain yksi purkki)
3 tl vanilliinisokeria
1-1½ dl sokeria
4 liivatelehteä
Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Kiehauta (mikrossa tai vedenkeittimellä) noin 2 rkl vettä, johon liota liivatelehdet. Muista sekoittaa hyvin! Anna liivate-seoksen jäähtyä hieman ja lisää se sitten täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää täyte pohjan päälle. Pistä kakku noin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli, jääkaappiin hyytymään.
Kiille:
2 liivatelehteä
n. 1½dl metsämarja mehua (käytin juissia)
Laita liivatelehdet viideksi minuutiksi likoamaan, kiehauta vettä 2rkl ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos mehuun. Kiilteen paksuus kakussa riippuu luonnollisesti siitä, kuinka paljon nestettä käytät. Ripottele marjoja kakkuun ja kaada kiille päälle. Nosta jälleen jääkaappiin hyytymään noin. puoleksi tunniksi, tai kunnes kiille on hyytynyt. Poista vuoan reunat ja irrota leivinpaperi reunoilta varovaisesti. Siirrä kakku vuoan pohjalta lautaselle/tarjottimelle ja tarjoa.
(halkaisija 24cm)
200 grammaa eli puolipakettia Digestive-keksejä
75 grammaa voita tai margariinia
Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa keksit hienoksi esimerkiksi yleiskoneella, käsin tai sauvasekoittimen myllyllä. Sekoita pehmeä voi/margariini hienonnettujen keksien sekaan. Levitä keksi-voiseos pohjalle ja tasoita tasaiseksi, yhtenäiseksi pohjaksi. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
1 prk eli 200 grammaa Viola maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Valion Kuningatar maustettua rahkaa (jos teet pienemmällä pohjalla, käytä vain yksi purkki)
3 tl vanilliinisokeria
1-1½ dl sokeria
4 liivatelehteä
Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Kiehauta (mikrossa tai vedenkeittimellä) noin 2 rkl vettä, johon liota liivatelehdet. Muista sekoittaa hyvin! Anna liivate-seoksen jäähtyä hieman ja lisää se sitten täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää täyte pohjan päälle. Pistä kakku noin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli, jääkaappiin hyytymään.
Kiille:
2 liivatelehteä
n. 1½dl metsämarja mehua (käytin juissia)
Laita liivatelehdet viideksi minuutiksi likoamaan, kiehauta vettä 2rkl ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos mehuun. Kiilteen paksuus kakussa riippuu luonnollisesti siitä, kuinka paljon nestettä käytät. Ripottele marjoja kakkuun ja kaada kiille päälle. Nosta jälleen jääkaappiin hyytymään noin. puoleksi tunniksi, tai kunnes kiille on hyytynyt. Poista vuoan reunat ja irrota leivinpaperi reunoilta varovaisesti. Siirrä kakku vuoan pohjalta lautaselle/tarjottimelle ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti